Dodavatelé

partner 5

FALORNI

Rodinný podnik založil roku 1729 Gio Batta. Výrobní tajemství svých dokonalých salámů, šunek  a uzenin si předávají členové rodu už po osm generací a přísně ho střeží. Šušká se, že přidávají např. lahodné toskánské víno Chianti Classico do některých salámů anebo směs originálních kombinací toskánského koření.To salámům dodává nezaměnitelnou chuť a vůni. Na výrobu je důležité především maso, které pochází pouze z místních chovů, divočiny nebo přímo z místních lesů.  Při následném zpracování dodržují přísné technologické postupy. K výrobě požívají především tyto druhy masa:

Cinghiale = divočák. Kančí maso patří k místním delikatesám a je světově vyhlášené.

Razza chianina = prastará italská rasa hovězího dobytka pocházející z toskánské oblasti Valdichiana, plemeno mohutné a majestátní.

Cinta senese = od března 2012 nositelem značky DOP (= denominazione di origine protetta) udělované vepřovému masu pocházejícímu exkluzivně od zvířat zde  narozených, tradičním způsobem vykrmených z místních zdrojů a poražených v Toskánsku. Zvířata musejí mít možnost volného výběhu i přístřešku během noci nebo v případě špatného počasí. V šedesátých a sedmdesátých letech tato rasa téměř vyhynula. Záchránit se jí podařilo v momentě, kdy už zbývalo jen posledních 150 žijících exemplářů.

falorni1

 

partner 2

C FELIX

Historie této firmy patřící italské rodině Parentů sahá do daleké minulosti. Kdysi šlo o ryze malou zemědělskou farmičku. Až se jednoho dne rozhodl jeden z potomků mladý chlapec Enrico Parente pro otevření malé mlékárny. Na mléko je nejvhodnější speciální druh buvola vodního, pocházející původně z Asie, a tak si Enrico založil vlastní chov. S výrobou mozzarelly začal už v roce 1919 a malou mlékárnu postupně rozšiřoval. Campania Felix ve své moderní podobě vznikla v roce 2000. Rodina tvrdí, že důležitý je pastevní chov dobytka a 100% přírodní krmivo, které si sami vyrábí.

Produkty mlékárny Felix jsou certifikovány a získávají chráněná označení původu „DOP“ a „DOC“. Firma se zasloužila se o zvýšení světové popularity mozzarelly. Jejich Tartufella (mozzarella s lanýži pro mlsné jazýčky) vyhrála v proslulé soutěži World Cheese Awards a získala také první cenu na potravinářském veletrhu v Miláně Tuttofood. S naší mozzarellou di Bufala Campana zaručeně ochutnáte nejlepší, nekvalitnější a nejchutnější mozzarellu vyrobenou s láskou a zkušenostmi téměř staleté tradice.

felix1

 

partner 1

I CONTADINI

Rodinný podnik se nachází v regionu Puglia, v provincii Salento - „zemi slunce, moře a větru“. Slunce zde svítí téměř celý rok a půda je tu velmi úrodná. Právě výjimečné přírodní podmínky umožňují pěstovat skutečně výjimečné produkty. Firmu založil Fiumano Trentin,který ještě dnes dohlíží na její chod a přispívá radami a zkušenostmi. Všichni rodinní příslušníci dědí z generace na generaci úctu k půdě, moři, slunci. Vypěstovanou zeleninu zpracovávají beze spěchu a s péčí, láskou a trpělivostí. A to není to jediné, čím se tento rodinný podnik liší od ostatních. Veškerá zelenina se pěstuje výhradně na 25 ha vlastních pozemků. Sklizeň probíhá  pouze ručně. Vypěstované produkty jsou sušené čistě přírodním způsobem, tzn. pouze pod horkým jihoitalským sluncem. Tento způsob sušení sice vyžaduje mnohem více času a práce, ale výsledkem je špičková chuť a jedinečná kvalita konečných produktů. Do jednotlivých výrobků nejsou přidávané žádné umělé konzervanty. K dochucení používají pouze sůl, ocet nebo citrón a vlastnoručně vypěstované bylinky. Dbají na to, aby zůstala maximálně zachovaná původní specifická chuť dané zeleniny. Dnes vedou podnik dva vnuci zakladatele firmy Edoardo a Emanuel. Ti mají vřelý vztah k Čechám, protože zde dlouhodobě žije a podniká jejich strýc Sergio.

contadini1

 

partner 4

VINICOLA SERENA

Nachází se na úrodných vinicích severoitalského Veneta, Pěstuje širokou škálu odrůd vinné révy a vyrábí různé značky šumivých i tichých vín. Ta se pyšní označením DOC, DOCG nebo IGT. Vinicola Serena je rodinný podnik existující již po pět generací od roku 1881. V čele firmy stáli ještě před dvěma lety bratři Giorgio a Gerardo Serenovi.  Po smrti bratra dohlíží Giorgio na fimu se svými vnoučaty. Hrozny získávají výhradně z oblasti Conegliano Veneto. Původně skladovali a prodávali vína jen v dřevěných sudech. Po druhé světové válce začala rodina využívat lépe funkční a praktické demižony.

Později, kvůli zvýšené poptávce, hledali nové obaly namísto sudů, které by byly bezpečné, ale i praktické a pohodlné. V roce 1987 začali používat ocelové tanky. Pár let na to investovali velké množství do výroby sudových vín a stali se lídry v tomto odvětví. Dnes používají i moderní balení tzv. bag in box, které je výhodné hlavně pro přepravu. Jak už jsme zmínili, v poslední době pomalu přebírá vedení již pátá generace – vnoučata Chiara a Luca. A právě s Lucou Serenou jsou naše vztahy nejen obchodní, ale i přátelské. Pořádáme spolu s ním i ochutnávky jak šumivých, tak tichých vín. Je docela možné, že ho na nějaké degustaci v našem Coloniálu potkáte i Vy.

serena1

 

 

logo Riverfrut partner 6 partner 7
KK Logo2015 vettoriale logo Italpepeok3D C Benedetti logo esteso
partner 8 logo Vecchio pastificio logo caplana

 

Recenze zákazníkůNapište recenzi
Průměrné hodnocení
  • Personál (0.0/5)
  • Jídlo (0.0/5)
  • Prostředí (0.0/5)
Napište recenzi
  • /5
    Personál
  • /5
    Jídlo
  • /5
    Prostředí